Mad​

Madfotografering for restauranter, caféer, barer og lignende

​Billeder af mad og drikke

Velanrettet mad er ikke forbeholdt restauranter. I de fleste folks køkkener gøres der noget ud af, at maden fremstår appetitlig for øjet, og det er ikke uden grund. Smag er kun en brøkdel af oplevelsen. Udseende, aroma, tekstur, temperatur og selvfølgelig kontekst er med til at bestemme, hvad en madvare eller en anretning siger os. Udseendet er madens chance for at gøre et godt førstehåndsindtryk.

Siden 2008 har jeg arbejdet som professionel madfotograf på Frederiksberg, i København og i Nordsjælland, og jeg tilbyder madfotografering for både restauranter, caféer og barer til markedsføring.

Jeg tilbyder også portrætfotografering og eventfotografering.

Tidens tendenser med madfotografering

80’erne er berygtet for brune, blanke oversigtsbilleder, 90’erne serverede farverige opsætninger, 00’erne bød på næsten kliniske madbilleder med meget smal dybdeskarphed, mens 10’erne begyndte at bløde op og præsentere hverdagsbilleder, hvor der gerne måtte være taget en bid af bollen. I dag må et madbillede gerne være pyntet, men det behøver ikke være poleret – det skal være autentisk, og det skal ligne rigtig mad.

Med denne udvikling in mente er det spændende og udfordrende at arbejde med madfotografering. Der skal gerne opretholdes en balance mellem et æstetisk billede og en mundvandsfremkaldende farveeksplosion, samtidig med at maden skal fremstå virkelighedsnær og håndgribelig.

Hvad koster madfotografering?

Priser på madfotografering afhænger af den konkrete opgave. Du er mere end velkommen til at ringe og få en snak om din opgaves omfang og herefter et uforpligtende tilbud.