ennesker er absolut noget af det mest interessante at fotografere. Som portrætfotograf handler det ikke blot om at fotografere, hvordan folk ser ud; det handler i høj grad om at fange essensen af personen i billedet, således at folk, som kender personen, når de ser billedet vil tænke "ja, det er lige præcis sådan han/hun er".

Alle kan være fotogene, men der er mange, der aldrig har fået lov til at være det. Folk er vant til, at når nogen hiver et kamera frem, så har de én chance til at smile og suge maven ind og skyde hagen frem og rette på tøjet og se ud som de hygger sig og slapper af samtidig. Dette bærer sjældent frugt.
Et portrætfotografi skal være afslappet, naturligt og frem for alt ærligt, og det kræver tid. Den der bliver fotograferet skal have tid til at vænne sig til kameraet, tid til at komme ned i tempo, slippe retriktionerne og glemme, hvordan de normalt gebærder sig foran et kamera.
Ligeledes skal man som portrætfotograf have tid til at lære personen at kende, så man ved, hvad man skal stræbe efter at få frem i billederne.
Sammen finder man en stil og et udtryk, som både fotograf og fotograferede er glad for. Et portræt skal være noget, man har lyst til at vise frem - ikke noget, man gemmer i skuffen.

© 2005 - 2011


Velkommen til AlexBP.dk, online portefølje for Alex BP Foto.

Professionel og entusiastisk fotograf, der brænder for at skabe billeder, der viser mere end hvordan folk ser ud.
Jeg tager hovedsageligt billeder af mennesker, musik og teater, men jeg har ligeledes erfaring inden for mange andre områder, og jeg udvider gladeligt mine horisonter.

Hvis du skal bruge en fotograf, eller hvis du kunne tænke dig at købe nogle af mine billeder, så tag endelig kontakt.


Alexander Banck-Petersen
Langelandsvej 4, 4. th., 2000 Frederiksberg
61 30 73 88

mail@alexbp.dk

CVR: 30 39 09 89